Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep8/Confidence Man – Podvodník
podrobné infohttp://lost.cz/epizoda.asp?id=108
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak

4 8 15 16 23 42

Název tohoto dílu vypovídá o koho se zřejmě bude jednat, ano je to Sawyer. Ze začátku Kate zjistí jeho proporce, kdy se koupá. Sawyer poté načapá Boona, jak se mu hrabe ve věcech a dá mu za to řádně za vyučenou. Ale Boone tam neštrachal bezdůvodně, protože Sawyer má něco, co potřebuje jeho sestra, která má astma – Sawyer vlastní údajně jejich věci. Sawyer je také známý tím, že věci rád hledá, sbírá a poté je vyměňuje. A nyní se už ponořme do jeho nitra, je zvláštní osobnost, která si stojí za svým i když jde o vážnou situaci – proto také za tento lék požaduje jednu věc, o které se dozvíme později. On vlastně chce vypadat jako prolhaný parchant. Ve flashbacku hraje také velkou roli dopis, který má pořád u sebe, ví o něm i Kate a on ji ho ochotně nabídne k přečtení, ale není všechno, jak to vypadá, po důkladném projetí dopisu Kate zjistí pravdu, že Sawyer vlastně není žádný Sawyer :). Jako malý si prožil peklo. Přišel o svou rodinu, kvůli jednomu parchantovi, který měl přezdívku “Sawyer.” A možná i kvůli tomu se v dospělosti začne chovat jako onen Sawyer, svádí manželky zbohatlíků a okrádá je. Poté, co Jack zjistí, že to je se Shannon opravdu vážné, plně se vrhne na věc a Sawyer ho hodně naštve. Dostane pořádnou lekci, i při mlácení zůstává chladným. Kate zjistí, že by inhalátory vydal jen kdyby mu dala pusu, odmítá. Shannon dostane záchvat a Jack už toho má vážně dost a proto se dohodne se Sayidem, který stále hledá toho, kdo ho minule praštil do hlavy. Sayid nabídne Jackovi, že to z něj dostane poněkud zvláštním způsobem neboť má zkušenosti s mučením z irácké armády. Sayid použije metodu dostávání se pod nehty s třískami. Sawyer trvá na svém, řekne to jen Kate. Kate přichází a pusu mu dá (a ne malou :D). Zjistí, že Sawyer ty léky nikdy neměl a knihu, která patřila k věcem, které měla Shannon a Boone, jen tak vyplavala na pláž. Poté se semele další bitka, kdy se Sayidovi podaří vrazit nůž do tepny. Jack i při tom, jak ho Sawyer bude rozčilovat, ho zachrání. Shannon se dostane z problému s astmatem díky eakulyptu, který jí nabídne Sun. Také poněkud vzkvétá vztah mezi Charliem a Claire, který ji přesvědčí, aby šla do jeskyně. Sayid se rozhodne, že odejde na průzkum ostrova. A tím na nějaký čas opustí ostatní. Na konci nás zase po delší době čeká scéna plná emocí a melancholické hudby :).

Dnes opět nabízím recenzi celkem brzy, protože jsem nemocen a tak jsem získal trochu času, který využiju. Jen opravdu malý kousek chyběl k tomu, abych tento díl ocenil devítkou. Neboť se mi opravdu líbil, možná zatím to nejlepší, co jsem měl možnost vidět, ale ten malý kousek prostě chybí. Takže zase možná příště ;).

Hodnocení: 8/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

A ještě mám pro vás jeden bonus:

Z tohoto článku (ZDE) jsem se dozvěděl zajímavou věc. Zde si můžete všimnout toho, jak natáčení takového seriálu zasahuje i do normálního života. Sawyer ani Jack nemá na Kate, ale víte kdo? A to v reálu, Charlie! Dominic Monaghan (Charlie) a Evangeline Lilly (Kate) spolu randí už přes rok a půl, letos na jaře dokonce ohlásili zasnoubení. A teď pár, který se seznámil při natáčení seriálu, ohlásil na léto příštího roku svoji svatbu! Blahopřeji a stejně by mi spíše k Charlieovi seděla Claire.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x