Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep3/Tabula Rasa – Nepopsaný list
podrobné infohttp://lost.cz/epizoda.asp?id=103
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak

4 8 15 16 23 42

Po zjištění, že tu existuje 16 let opakující se smyčka, se partička, která byla u toho rozhodla, že to neřeknou prozatím ostatním. Také se něco dozvíme o tajemné Kate ve vzpomínkách. Jack se stále snaží zachránit zraněného muže a dozví se šokující věc o Kate a od té doby ji začíná podezřívat. Není na tom sám, který se to dozví, ale dozví se to i tlouštík Hurley, který se začne od Kate až příliš podezřele distancovat a dokonce se ji i možná bojí. Kate prozradí Jackovi, co zjistili při hledání signálu. Zvědavá Kate zajde za člověkem, který seděl vedle ní. Tak se stane nečekaná událost, probudí se a málem Kate uškrtí. Jack všechno urovná, samozřejmě na poslední chvíli :). Sawyer se zdá, že je grázl, protože bude rabovat v letadle a načapá ho Jack, když bude hledat léky, ale Sawyer si to šikovně odůvodní. Na samotné pláži se zatím odehrávají další sbližování. Dokonce i Sayid se Sawyerem se trošku spřátelí. Michael se snaží stále najít psa. Z džungle se opět ozývají nějaké zvuky, je tu více ledních medvědů ;)? Zraněný šerif jde ostatním lidem na nervy, na druhou stranu se to dá chápat, ale je velmi zraněný, a tak si pár výkřiků zaslouží. Bohužel, už i on si myslí, že zemře. A Sawyera napadne další nápad. Před tím než ho uskuteční si chce šerif promluvit s Kate, poté se ozve výstřel… Sawyer se o šerifa “postaral” a prý z dobrovolného rozhodnutí od šerifa. Bohužel ho střelil tak dobře, že ještě pořád žije. Jack je z toho velmi rozzlobený, ale musí něco udělat. Na konci dílu si vychutnáme zpomalené záběry s emotivní hudbou při tom, jak se lidé na ostrově pomalu začínají sbližovat. Jo a málem bych zapomněl, že Johnovi se podaří nalézt díky jeho vyrobené píšťale psa, ale nabídne Michaelovi, aby ho dal svému synovi on sám. Jaká to dobrota :).

Tento díl mě nijak neohromil a ani nepřesvědčil, že je tento seriál megahit. Možná je to tím, že tohle byl slabý díl, možná jsem už moc zmlsaný skvělým PB. Ano, stále jsme pořád na začátku, však mně jde o první dojmy a i v tomto směru jasně vede PB. Už dost srovnávání Lostu s PB. Tento díl nám toho moc neukázal, zajímavý byl flashback, týkající se v dnešním dílu Kate (jak už obrázek nahoře vypovídá :). Dále mě tak jako B@rY$e překvapila postava Johna, který je vážně nějaký divný, hlavně jeho výraz na konci dílu. Opravdu se tady toho nic moc nestalo. Nezbývá než dát jenom 6.

Hodnocení: 6/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x