Oficiální stránka: http://www.nbc.com/Heroes/
Fan stránka:
http://www.heroes-cz.com/
ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?224293
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Heroes SO1Ep2/Don´t look back

Žánr:
Drama/Fantasy
Premiéra: 2006
Délka dílu:
60 minut
Natočeno:
USA
Hrají: James Kyson Lee, Santiago Cabrera, Tawny Cypress, Noah Gray-Cabey, Ali Larter, Hayden Panettiere, Masi Oka, Adrian Pasdar, Sendhil Ramamurthy, Jack Coleman, Deirdre Quinn…

Režie:
Greg Beeman, David Semel, Tim Kring…

Pět navzájem cizích lidí začalo zjišťovat, že se u nich rozvíjejí zvláštní schopnosti… Začínáme tam, kde jsme minule skončili. Peter je v nemocnici a Nathan mu vysvětluje, co se stalo. Peter si stále myslí, že letěli nebo alespoň, že Nathan ano. Nathan mu řekne, že to je nesmysl. Claire se chce od svého “otce” dozvědět, kdo jsou její skuteční biologičtí rodiče. Mohinder objeví v bytě dalšího čmuchala, který se opravňuje, že je deratizátor a že je v jeho bytě kvůli švábům. Vytáhne na Mohindera zbraň. Můj oblíbený Hiro se, jak už víme z minulé epizody, teleportoval do New Yorku. Jeho pozornost zaujme komix, který je o něm, úplně přesně popisuje jeho teleportaci do New Yorku, vzadu zjistí, že to napsal Isaac Mendez. Chce se vydat za ním. Hasiči chtějí najít Claire, ale neprozradí se. Místo toho to přiznává jiná osoba z jejího roztleskávačského týmu. Niki Sandersová je stále v garáži společně se svým druhým já. Její syn už má o ní starost. Niki se svěří své sestře, co se stalo. Claire zjistí, že její kazeta, kde předvádí svou schopnost nezranitelnosti, je pryč. Brzy se dozvíme, kdo ji vlastní. Niki zjistí, že její druhé já se už postaralo o mrtvoly v garáži. Matka Petera a Nathana řekne Peterovi pravdu o jeho otci, který trpěl depresemi a měl podobné pocity jako on, létání a tak… Hiro se dostane do problémů, kdy se vydá hledat Mendeze a zatkne ho policie. Poté se nám představí další hrdina se zvláštními schopnostmi – policista, který dokáže číst myšlenky. Mohinder zatím nalézá další stopy. Velmi zajímavé stopy. Policista Matt dopadne špatně, i když zachránil dívku, je podezřelý a je zatčen. Peter chce zase skákat, pokud mu Nathan neřekne pravdu. Hiro se dozví taky nepěknou pravdu a teleportuje se zpět.

Stále se nám to všechno pomalu rozjíždí, ale velmi zajímavým způsobem, dočkáme se i jedné scény, u které byste se mohli i pořádně zasmát (souvisí to s Claire). Zatím se mi seriál líbí a těším se nedočkavě na další díly. Dokonce přemýšlím, že začnu i sledování seriálů Jericho a Justice. Ale prozatím to nechám radši být. Už takhle mám toho moc a pak bych se v ničem nevyznal :D. Každopádně tyhle seriály jsou super a tenhle doufám, bude patřit mezi špičku. Zase se nám naskytly další otázky. Dávám opět velice pěknou osmičku a věřím, že si Heroes někdy tu devítku (možná i desítku) zaslouží.

Hodnocení: 8/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x