Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránky: http://www.prison-break.cz/

http://prisonbreak-cz.com/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO2Ep01/Manhunt

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
45 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, William Fichtner, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Rockmond Dunbar, Lane Garrison, Patricia Wettig…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

The Manhunt is on!

Je čas začít, zrekapitulujme si to ještě jednou – máme osm utečenců – Michael Scofield (stavební inženýr, vyloupení banky), Benjamin Miles Franklin (působil v armádě, nelegální obchodování), John Abruzzi (hlava mafiánské rodiny), Charles Patoshik (blázen), Fernando Sucre (“nevinný” lupič), David Apolskis (zloděj), Theodore Bagwell (únosce, násilník), Lincoln Burrows (“vrah” bratra prezidentky) – povedená to parta. Je čas pokračovat v jejich napínavém příběhu. Ukázat pravdu…

Michael a ostatní, už za světla, prchají stále před policií. V jejich pronásledování samozřejmě nechybí Bellick, ovšem není už sám, kdo je tak moc chce dostat, dámy a pánové je na čase vám představit nového nepřítele, se kterým se ještě hodně krát setkáme. Přichází Alexander Mahone, speciální agent FBI (bravurně ho hraje William Fichtner). Velká nervozita provází naše hrdiny, C-Note se zmíní před ostatnímí o penězích v Utahu. Tým Popea se pomalu dostává do ústraní a věc si bere do rukou FBI.

Asi vás také zajímá, jak je na tom chudák T-Bag, který přišel o ruku, jede na svou vlastní pěst a zatím se mu daří utíkat a možná se mu povede i zachránit svou ruku. Mahone se zajímá hlavně o Scofielda a o jeho tetování. I Veronika se dostává do vážných problémů, sice našla Steadmana, ale nemůže pryč z jeho bytu. Michael a Lincoln mají soukromý rozhovor, což už pro ostatní je velice podezřelé, vědí, že jim něco tají. Michael má další trumf v rukávu, měl připraven jiný plán, je čas ho začít konat. Mahone si dále proklepává Michaelovo tetování a nestačí se divit. Vězni se dostanou do problémů, nakonec to vyřeší poněkud neobvyklým způsobem Abruzzi. T-Bag se dostane na zvířecí kliniku, kde chce vyřešit svůj problém s rukou. Michael a ostatní se musí dostat do Oswega. Mahone se vžívá do role Michaela a snaží se myslet jako on, najít další stopy. Michael, C-Note, Abruzzi, Lincoln a Sucre se dostávají konečně do Oswega, nejsou ovšem sami, na místo se už dostala policie a i FBI. Michael je opravdu chytrý a dostane se k věcem, které z něho a ostatních udělají méně nápadné osoby. Michael také poprvé pohlédne do tváře novému nepříteli, který je zřejmě velice chytrý. Přesuneme se opět k Steadmanovi a Veronice, pro Veroniku touto chvílí vyšetřování končí.

Tak jsme se konečně dočkali, druhá sezóna je tu a podle mého názoru jsme si lepší vstup nemohli přát. Je tu nový nepřítel, který dá našim hrdinům hodně zabrat, Mahone je skvělá osobnost, takhle jsem si nějak představoval Michaelova protivníka, je jako on. Už začátek nám ukázal, že se máme těšit na něco jiného, tohle není první sezóna, změna prostředí dělá hodně. Je čas si zvykat a já myslím, že si zvykneme rychle. První díl se povedl podle mě na jedničku, opět nevidím důvod nedat to nejlepší ohodnocení, nenalézám chybu, deset.

Hodnocení: 10/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x