Michael je v LA, plán je připravený, je čas vykonat pomstu za to, co Gretchen provedla Sáře. Z okna Michael sleduje luxusní limuzínu, kterou řídí Mahone a vzadu sedí Whistler s Gretchen! Něco se má odehrát v luxusním podniku, do kterého mají všichni 3 nakročeno, jen Mahone čeká ve voze. Whistler nám představí věc zvanou Scylla a Michael se dozví, že je Sára naživu! Generál je nespokojen s prací Gretchen a nasazuje nového vojáka Společnosti a víte, jak to dopadlo s Panamskou věznicí? Bellick je se Sucrem na svobodě, ale ne na moc dlouho. Nezapomnělo se ani na T-Baga, který má stále schované eso v rukávu. Lincoln se zaplete opět do průšvihu a nakonec všichni, o kterých jsem tady hovořil, včetně T-Baga. Je konec všemu a není žádná svoboda, dokud bude Společnost existovat. Agent neovlivněný silou Společnosti dává dohromady tým a víte z koho se tým skládá? A objeví se ta Sára, nebo ne? Ukliď to.

Jak vám bylo slíbeno, tak se pouštím opět do recenzování Prison Breaku a začneme tedy aktuální 4. sezónou, upozorňuji, že se nerecenzované díly doplní, ale to vše postupem času. Nenecháme si to už unikat, protože bych to pak kór nedoplnil. Takže se nám vrátil po opravdu dlouhé době PB, dne 1. září byly odvysílané rovnou 2 epizody. Sledovanost byla poměrně stále slušná. Určitě vás překvapí mé zhodnocení prvního dílu. Alespoň někoho. Ze začátku jsem byl docela zklamaný, protože to nějak tak odskočilo strašně rychle a vůbec nevíme, co se dělo s Gretchen a Whistlerem, kteří si to najednou jedou v luxusní limuzíně, kterou řídí Alex a opodál se na ně dívá Michael (prý nám to bude sděleno). I to připomenutí starých událostí bylo tak nějaké uspěchané a vesměs zase ty papíry na stěně, už je to nuda :). Dozvídáme se tedy o Scylle, černé knize Společnosti, to docela kvituju jako zajímavý pokrok ve scénáři. Taky, co vymyslet. Parádní věc a asi i ta nejlepší – je zapojení generála více do role, fakt tohle je ten pravý nepřítel, jak jsme si ho představovali a ten černoch taky vypadá, že už to nebude tak ubohé a že se dočkáme hodně mrtvolek :). Takže tohle se mi líbilo, ale chválit se moc nebude. Omluvte spoilery…, Whistler tedy už dál hrát nechtěl a to jsme přišli i o Gretchen, docela rychlé takhle v první epizodě, ale že by mě to vytrhlo ze židle, to se říct nedá a s Gretchen to není jisté. Ale je to dobrý, neměl jsem je stejně rád. První díl je značně klišovitý, říkal jsem si, klišé, klišé a do třetice klišé. Hodně mě zamrzel výkon herců a to i těch, do kterých bych to neřekl, tak ano, asi si zase musí zvyknout hrát, ale tentokrát mi výkon Wentwortha připadal jako dost strojový a zkrátka chybělo vžití se do role, vážně ubohý. Ale to i ostatní, jako by to fakt už jenom nuceně hráli, i LJ, zkrátka to už vás nevtáhne do děje. Jediný, kdo to hrál skvěle, snad byl jenom Bellick, který mě fakt potěšil, jak tam přijela matka a odjezd z nemocnice. Je vidět, že Wade si to užívá a fakt nejlepší. Jo a samozřejmě T-Bag, ten byl taky parádní. Ale ostatní to fakt hráli z donucení. Zase tu máme 100 nových kravin, které teda klidně vystačí i na tu pátou sezónu. A jinak Sára to hrála taky opravdu zvláštně, tak ono beru v úvahu, že jí Společnost změnila, ale bylo to lehce k uzoufání. Dojem z nových herců je docela pozitivní a generál prostě konečně! Pak Sona náhodou shořela, hahahaha, fakt trapné. A samozřejmě tu máme návrat Sáry, to bylo taky dost nezvládnuté, zkrátka jiná hlava z márnice xD, jak to vlastně jinak udělat, že jo, ale fakt se mi to nelíbilo, je to holt velká chyba tohle oživení. Ale vezmeme to. Jinak je tu hodně mrtvolek a Mahone tedy získal zpět mé sympatie, aspoň tohle se mi dostatečně vyjasnilo. Ten návrat všech zpět do vězení, taky to nebylo moc dořešené. A toho starého Michaelova známého si moc nevybavuju. Nejvíc mě fakt dostalo, jak se najednou scénáristům hodilo, jak řekl umírající otec bratrů – “Teď je to na vás.” (nebo něco podobného)

Je to zkrátka opět nové, ale začátek této epizody vyzněl spíš jak nepovedený spinoff, pak jsem to teda přehodnotil. Jinak pak mě dostalo, jak úplně se pozapomnělo na LJ a Sofii a Linc jim ani nezavolal xD.  Rozhodně srovnávat se to s první sezónou nedá. A všichni se vrhají proti Společnosti, to jsem teda zvědavý, co se z toho vyvine. Ale je pravda, že scénář není zase tak hrozný a boj proti Společnosti už mám vysněný od začátku, snad to bude pořádný masakr a co víc? Třeba se kouzlo vrátí a mě to zase bude ku*evsky bavit, i když už tomu moc nevěřím, něco zůstane nepřekonáno, ale skvělý seriál to stále být může. A setkání se Sárou? Tak trochu jsem se zachvěl, ale ne jak jsem chtěl.

Neříkám, že ještě PB nepřekvapí, ale zkrátka kouzlo už se asi nevrátí a to mluvím i o vtáhnutí do děje a to je hodně velká chyba, pořád je to velice kvalitní seriál, ale už ne geniální. Je skvělé, že se dal dohromady takový tým a máme se určitě na co těšit, ale to hlavní je v kouzlu. Může to dojít do zdárného konce, ale atmosféru to postrádá, tu správnou atmosféru. A pokud se dočkáme opravdu fenomenálních akcí ve stylu aka 24, kdy Společnost padne a zkrátka něco ve stylu třeba Die Hard xD, tak to může být i zajímavý, nebo se to samozřejmě může řádně pokazit, jsem zvědav. Pro začátek asi budu dost šokovat, protože jsem obrovský fanda, ale dávám sedmičku. Nejnižší hodnocení PB ever. A jinak btw. ten konec byl dobrej, fakt! Jdeme dál, vrátí se husí kůže? 😉

HODNOCENÍ: 7/10

INFO

Oficiální stránka:
http://www.fox.com/prisonbreak/
Ostatní stránky:
http://www.prisonbreakmanhunt.com/
http://www.prison-break.cz/
Wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/Prison_Break
ČSFD:
http://www.csfd.cz/film/221060-utek-z-vezeni-prison-break/
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Prison Break SO4Ep01/Scylla

Žánr: Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2008
Délka dílu: 45 minut
Natočeno: USA
Hrají: Dominic Purcell, Wentworth Miller, William Fichtner, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Michael Rapaport, Jodi Lyn O’Keefe, James Hiroyuki Liao, Leon Russom…
Režie: Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver..

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x