Poslední recenzi na seriál Prison Break tady máte na 9. epizodu, nebojte se – doplním, stejně tak i předchozí sezóny. Jenže tohle si prostě nemůžu odpustit a musím sepsat takový miničlánek o současném postoji k seriálu. Vím, že z toho budete mít pak velký bordel, ale snad to nebude fatální. Už je to asi měsíc, co Prison Break pokračuje, ale já teprve včera sjel všechny nově odvysílané 4 díly najednou. Taky i kvůli tomu, že poslední 16. epizodě před pauzou bych dal hodně průměrné hodnocení, došla mi trpělivost. Jenže jak čtete, že jsem sjel všechny nové epizody najednou, tak to znamená, že jsem asi trochu změnil názor. Prison Break je opravdu dost rozporuplný, nikdy jsem snad takhle seriál neřešil, nebo nadával, ale co. Všechno se pomalu blíží ke konci a scénaristé si tedy ještě museli pohrát s dalšími cliffhangery a udržet správný krok dopředu. I když z posledních událostí je opět takový mírný pocit, že to všechno začíná opět nanovo 🙂 a na druhou stranu je cítit ten velkolepý závěr. Divné, řada z vás určitě nadává, jak se to zase větví. Co si to zase vymysleli. Třeba tu věc s Lincem – musel jsem pauznout epizodu a přemýšlet. Možná, že Christina lže a podle mě tohle taky nebylo plánovaný a vyrukovali s tím scénáristé najednou, nebo možná ne. Kdo ví, rozhodně zajímavé. S tou náhle objevivší matkou mě teda už nas*ali, ale pak jsem se uklidnil a více jsem se zaměřil jen na ne moc zaujaté sledování a bavil jsem se. Je to zkrátka jako na kolotoči, sice mě dostalo, že se to opět takhle zvrtlo a po bratrech a ostatních jde opět celý stát. Na druhou stranu je tu Společnost a Generál a ti mají sílu je z toho vysekat… uvidíme, závěr může v klidu přijít. To, co ale jde tvůrcům stále skvěle je vývoj charakterů, třeba Generál mě dost překvapuje a tu věc se synem jsem opravdu nečekal, i když se to nabízelo. A dokonce se zlepšil i výkon herců. Opravdu může Prison Break stále překvapovat.

Ale je fakt, že už je skutečně čas to ukončit, bude to obrovská škoda, ale může hrozit, že se z toho stane obyčejný seriál a to by se nemělo riskovat. Pokud jste sledovali novinky okolo seriálu, jistě víte o dohadech s ukončením děje a o dvou extra epizodách. Já jsem s PB i přese všechno pořád velice spokojený, ale závěr seriálu a ukončení děje pro mě bude hrát velkou roli a to tu pak máte situaci se spin-offem… Nekladu nějaké větší nároky, ale zkrátka chci osvětlení toho všeho, uspokojivý závěr, který může být i dost šokující. Také mi chyběla dost nějaká pořádná sexuální scéna mezi Mikem a Sárou, čehož už se asi nedočkáme, jistě odsouhlasíte, že tolik toho jiskření mezi nimi zase nebylo. (SPOILER!!!) A zajímalo by mě, kdy se stalo to, že nám Sárinka otěhotnila a proč to herdek nechce říct Mikovi. S PB tady na blogu nekončíme, kromě dopsání všech recenzí se samozřejmě dočkáte i článku rozebírající seriál jako celek a důstojně se tak s tímto hitem rozloučíme. Situace je taková, že se musíme všichni řádně připravit na příští týden, kdy nás čeká opravdu KONEC a my chceme řádně uspokojivý konec. Pokud se tak nestane a seriál se pro mě dostatečně neuzavře, co s tím nadělám, každopádně to proberu. Uvidíme jestli to bude velkolepé, tento seriál by si to jistě zasloužil. Už tak se na fórech objevují nějaké ty informace o megaspoileru apod. Samozřejmě, že se na nic dívat nebudu, protože spoilery nesnáším, i když se je člověk někdy třeba i nevědomě dozví, což se mi stalo několikrát, opravdu to dost kazí výsledný zážitek, ale to platí všude u filmů, her, komixů…

Hodně mě rozčarovala situace kolem definitivního zakončení a tedy řeč je o dvou extra epizodách, které se původně měli nacházet jen na DVD pro 4. sezónu. Hodně to kazí důstojný odchod. Fox zkrátka nedal zelenou. Jde o to, že se hovoří, že děj se naplno uzavře již v posledních epizodách 21 a 22, ale tak proč tedy došlo i na extra epizody. Zajímá mě, jak to herdek bude. Budou to epizody jen o tom, co se odehrávalo několik let poté, či to bude pojato jako film, který definitivně uzavírá celou ságu. Možná, že 21. a 22. epizoda ukončují jen děj 4. sezóny a extra epizody celý seriál. Na druhou stranu, proč to nemůže krucinál Fox odvysílat. Nechápu, jsem zvědav na výsledek, kdy se tedy definitivního konce dočkáme, který to bude a jak to bude. Nechme se tedy překvapit, každopádně ta nejlepší zpráva je (doufám, že je již potvrzená), že když se na to Fox vys*al, tak se toho ujme jiná stanice a to britská televize Sky1 a to 26.5. – Prison Break: The Final Break.

Takže se připravte, konec toho stále nejlepšího seriálu vůbec je na dosah a zbývá jen doufat, abysme byli dostatečně uspokojeni :).

Jak to bude na blogu s Prison Breakem?
– doplnění recenzí 4. sezóny
– extra rozbor epizod 21 a 22
– recenze Prison Break: The Final Break
– shrnující článek a rozloučení se se seriálem
– poté se tu čas od času objeví recenze na předchozí sezóny a doplníme si vše ostatní kolem Prison Break

Jak vidíte máte se opravdu na co těšit, co se týče Prison Breaku, hlavně se určitě nevyhneme spoilerům v těchto článcích, na které ještě upozorním.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x