Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránka: http://www.prison-break.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO1Ep10/Sleight of Hand

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
43 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Peter Stormare, Rockmond Dunbar, Muse Watson, Frank Grillo…
Režie:
Paul Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins

Obrovský problém stále přetrvává. Gus je šéfem VP, je otázka času než najdou vykopanou díru a Michaelův tým nemůže pokračovat dál. Abruzzi se ještě jednou pokusí vyjednávat s Bellickem, ale není to vůbec platné. Abruzzi má nápad, zkusit si ještě jednou promluvit s Falzonem a donutit Michaela říct, kde se nachází obávaný Fibonacci. Michaelovi to vadí, protože je Fibonacci nevinný a dobrý chlap. Jen byl v nesprávný čas na nesprávném místě. Ale je důležité se dostat dál, jinak je vše ztraceno. Michael se nakonec rozhodne, že to řekne, ale jen z očí do očí samotnému Falzonemu. Slavní agenti mají také problém, viceprezidentka ví o jejich neschopnosti, a tak povolává vyřešit tuto nepříjemnou situaci jiného člověka. Na scéně se objevuje další problém – C-Note, který si již dávno všiml, jak se Michaelův tým snaží odklidit odpad z díry, a tak se přidá ke Gusovi, aby zjistil více. Sára a Michael si k sobě pořád hledají bližší cestu, ale nijak se nedaří. C-Note objevuje díru. Michael se dostává k oné diskusi a dostane se do velkých problémů, Falzone a Abruzzi mají trumf, nakonec Michael prozradí lokaci Fibonacciho. Nově povolaný chlápek od viceprezidentky vystopoval Veroniku. Falzone se dostává k Fibonaccimu, ale překvapí ho koordinovaný zásah policie, Falzone je ztracen. Naštěstí Falzone již Bellickovi zaplatil, a tak se dostává Michaelův tým v ten nejlepší čas opět do VP. Do budovy vrazí C-Note a oni jsou nuceni ho přijmout mezi sebe…

Po minulém extra nášupu nás zase čekají recenze hezky po jednom, doufám, že to tak zůstane. A já můžu v klidu koukat na další díly, aniž bych neměl napsanou recenzi :). Opět nářez, hlavně jsem strašně zvědav, jak to bude s Veronikou. Pořád prostě budu říkat, že tento seriál je ten nej a bomba. Tak to doufám i zůstane, má to tak suprovou atmosféru. Dávám zase 9, nezačíná to být stereotypní? Ale musí to být, chci další.

Jinak přišel jsem na to, že to jde s kvalitou seriálů hodně nahoru, dříve jsem ze zahraničních koukal tak max. na Medicopter 117 a na 24ku. Ale teď se objevují takové klenoty jako Lost, Heroes a Prison Break. Baví mě to víc jak nějaké filmy. A také to má skvělou atmosféru a trvá to déle než nějaký film, tohle neztrácí z atraktivity ani po 9 hodinách. Jsem velmi rád, že to takhle se seriálama je. Ještě zvažuji, že zkusím i další – Jericho, třeba dojde i na Zoufalé manželky :D. Prostě kvalita seriálů (alespoň těch zahraničních) jde nahoru. Jen tak dál a více takových jako je Prison Break. Jinak naše seriály zmiňovat nebudu, ano máme kvalitní Chalupáře, Arabelu (ty se mi líbily), ale teď ty Rodinná pouta, Pojišťovny štěstí, Ordinace – omg, jak na to někdo může koukat :D. Ale i v poslední době se našlo něco, na co se koukat dalo. Např. zmíním Dobrou čtvrť a celkem dobrý aktuální seriál o hokeji na ČT1 – Poslední sezóna. (Krol xD).

Hodnocení: 9/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detailní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x