11/10? A proč ne?

Oficiální stránka: http://www.fox.com/prisonbreak/
Oficiální fan blog: LINK
Fan cz stránka: http://www.prison-break.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?221060
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0455275/

Info:
Název dílu: Prison Break SO1Ep14/The Rat

Žánr:
Drama/Thriller/Krimi/Dobrodružný
Premiéra: 2005
Délka dílu:
43 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Dominic Purcell,
Wentworth Miller, Robin Tunney, Amaury Nolasco, Wade Williams, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein, Stacy Keach, Peter Stormare, Rockmond Dunbar, Muse Watson, Frank Grillo…
Režie:
Paul T. Scheuring, Bobby Roth, Dwight H. Little, Robert Mandel, Brett Ratner, Brad Turner, Michael W. Watkins, Sanford Bookstaver…

Linc se snaží svým kamarádům, tedy hlavně Michaelovi, pomoct, aby se dostali k němu. Bohužel to asi opravdu nepůjde. Je tu roura, která se nedá odstranit. K Lincovi se dostává znenadání Sára, ale on ji přesvědčí, že musel vstát kvůli tomu, že se mu chtělo zvracet. Jeden z bachařů se jde podívat, co se stalo a dá mu radši pouta. Druhý bachař přichází do skladiště, aby zjistil, co tam slyšel za zvuky. Na zemi najde část trubky. Naštěstí se všichni dostanou zpět dolů a rychle se vracejí na místo, kde probíhají jejich vězeňské práce. Bellick předtím než odejde na pivko se jde na ně podívat, naštěstí se tam všichni, i když s obtížemi, objeví v právě vhodný čas. Všichni se vracejí do svých cel. Lincolnova poprava se nezadržitelně blíží a Michael je v koncích. Ještě zkusí přesvědčit Sáru, aby se přimluvila u svého otce – guvernéra. Ale jak zjistí není to nic platné. Veronika s Nickem přesvědčí jednoho chlápka, aby mohli promluvit u soudu. Michael se dozví od Westmorelanda, že pokud el. křeslo neprovede svůj úkol, musel by Linc čekat další tři týdny než by se zopakoval proces. Michaela něco napadlo. Bellick zase bude mít diskusi s Tweenerem, který se stal jeho informátorem, za menší pohrůžku Bellickovi řekne, že zaslechl část rozhovoru mezi Westmorelandem a Michaelem o nefunkčnosti el. křesla. Bellick si vyžádá zkoušku el. křesla a zjistí, že nejde. V místnosti, kde se nacházejí všechny věci spojené s elektřinou zjistí, že krysa zavinila výbuch pojistky. Mimochodem byl to Michael, co dokázal krysu dostat se k pojistkám. Mezitím se Veronika snaží přesvědčit soudce o Lincolnově nevině. Bellick přichází oznámit Michaelovi, že je čas na poslední návštěvu… Veronika zjistí, že se nepodařilo soud přesvědčit. Dokonce i Sára se rozhodla promluvit o Lincolnovi před otcem. Probíhá poslední setkání mezi Michaelem a Lincolnem, Linc obdrží slíbené palačinky a přichází ho navštívit i Veronika, dokonce si s ním promluví, ale jen přes mobil, LJ. Tyhle scény jsou plné emocí, je všechno ztraceno… všechno, co dosud Michael, Veronika udělali, nevyšlo to. Lincoln prostě jde za pár minut na křeslo a už to nic nezmění, sice se ozve guvernér, ale s tím, že přešetření je odmítnuto – zjistíme, že na tom měla i podíl paní viceprezidentka. V těhle chvílích jsem nemohl, srdce mi tlouklo o stošest, ale jak nakonec Lincoln dopadne se dozvíme až příště… kua, just a little faith :'(.

Doposud ten nejlepší díl, co jsem viděl. Absolutně perfektních posledních deset minut plných emocí, kdy vám jede srdce o stošest a vy pořád věříte, že se Linc z toho dostane, ale ono nic. Každý pokus ho z toho dostat je na nic. Nebrečel jsem :), ale bylo to na kraji. Také na začátku to nejpovedenější shrnutí předchozích událostí. Jak to jen půjde dále… Věřím, že Linc přežije, ale nemám páru jak. A hodnocení? Hned tady pod textem… Jestli to takhle půjde dál a ono půjde tak to holt budou už ne samý devítky a desítky. Opravdu respekt… Jo a jak se vám líbí úvodní obrázek do tohoto článku, už ho mám na ploše, moc se mi líbí :).

Hodnocení: 11/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Dostal jsem jeden dotaz na e-mail a napadlo mě vlastně, že jsem to ani neujasnil. V recenzích PB se snažím o důkladný popis epizody (neplatí to od začátku, tím myšleno první epizody), protože server www.prison-break.cz potřeboval doplnění popisů epizod, snažím se prostě pomoci a ujal jsem se toho, že jsem pár popisů doplnil. V současnosti (rok 2008) už tak recenze dělat nebudu, protože si už stránka tvoří své popisy sama a na druhou stranu u starších popisů ani nejsem uvedený :), dále ani nevím jestli vůbec zbytek recenzí doplním, takže nějak od poloviny druhé sezóny budu dělat recenze takové, na jaké jste zvyklí třeba z recenzí na seriál HIMYM. A hlavně půjde o dojem z epizod a ne o detatlní popis dílů, to platí vlastně i u budoucích recenzí dalších seriálů. Proto se jedná o velké spoilování, doufám, že to pochopíte a popř. popisy nečtete. Rozhodně vám nechci pokazit zážitek ze seriálu. Díky za pochopení.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x