Trošku se vám omlouvám, že se v tématech zatím věnuji jen Prison Breaku, tato rubrika se bude samozřejmě týkat mnoha věcí, ale zkrátka to teď nějak tak dopadá. Pojďme si tedy opět ten Prison Break rozebrat už když víme, jak to s ním po několika epizodách je.

Musím se tedy přiznat, že to vůbec nebude moc kritické, ba naopak. Myslím, že také některé z vás budu opět šokovat. Prison Break je geniální seriál už od úplného počátku, na tohle jsem čekal hodně dlouho a někdo realizoval můj sen (možná, že už jsem to psal 100x a i v předchozích tématech, ale nevadí). Samozřejmě, že se nedají dělat ty geniální věci pořád a proto teď už Prison Break není, co býval. Ale my přece chceme se dál bavit a scénáristé nás také chtějí bavit a hlavně vydělat peníze. Pořád je to hodně dobrý seriál, sice už to nežeru tak jako dřív, že bych zkrátka i slintal a chvěl se, ale něco na tom pořád je a kolikrát nás PB překvapil. A někdy i takový ty pěkný stavy přichází i teď! Sice to není pořád wow! Ale bavím se a o to jde, proto mi tedy seriál nevadí, já opět s chutí sleduji nové díly a jsem opět věrným fanouškem, takže nakonec se to tedy scénáristům, musím říct, povedlo a neudělali z toho totální shit, vážně ne.

Po skouknutí prvního dílu, ale to tak vůbec nevypadalo – samozřejmě mám na mysli 4. sezónu. A byl jsem dost rozčarovaný a říkal jsem si, že to je ztracené, jenže jsem si pustil další díl a… přečtěte si recenzi. Jinak zároveň koukám i první sezónu na Nově a zjistil jsem, že nenavážou druhou sezónou, hmm, aspoň se vyspím :D.

Ten nápad s týmem a vůbec všechno se mi velice líbí, je to opět jiný pohled na seriál a ono to vážně funguje! Takže ti, co seriál už zavrhli, zkuste to ještě jednou. Možná už od druhého dílu se vám to bude zdát lepší. Dost si to u mě vylepšilo reputaci, sice nepřijdu ze školy a hned nepouštím PC a nesosám, ale těším se na další díly a to vážně. Dalo by se to zkrátka shrnout tak, že se pořád bavím. A je to taky zároveň kvalita, odvolávám vše, co jsem řekl špatného na tuto sezónu (na PB ne 😛 xD), zatím to vypadá dobře. A co takhle sleduju, tak se můžeme ještě na hodně věcí těšit. Rozhodně z toho nejsem tak rozčarovaný jako ze 3. sezóny.

Teď mě třeba nejvíce zajímá, jak bude vypadat spolupráce mezi Gretchen a T-Bagem (snad nespoiluju :D). Brzy dodělám ostatní recenze a i to vám snad dokáže, že na tom není PB zle a zatím poslední 6.díl byl povedený, škoda, že nás zase bude čekat pauza. I mně ani už tolik neleze na nervy komunita na PB.cz, ale psát už do fóra nic nehodlám a registrovat se nebudu. Omezení s velikostí písma je pořád nesmysl, sice já taky vás nabádám k registraci, ale je to jen na vás, nijak znevýhodněni nebudete a to se týká i reklam, nehodlám to tady zas*at reklamama, že tady nepůjde nic číst, jako je to např. teď s TranceF. Reklamy tu rozhodně nedělají nějaký hlavní prvek. Ale to jsem se dostal jinam.

Zarazila mě jedna z novinek na PB.cz a to ta, že může dojít k předčasnému závěru seriálu na základě nízké sledovanosti. Je to škoda, PB si to nezaslouží a to ani tenkrát uveřejněné místo v TOP seriálech ever. Souhlasím s tím, že má už PB přeci jen čas skončit, bohužel, musím to říct. Tento seriál zkrátka není 24 nebo House. Ano, bude mi to nakonec dost vadit, ale lepší než aby se z toho stal Prison Brak. Když srovnáte sledovanost PB třeba s Housem, tak je to opravdu ubohé. Škoda, že se nebere v úvahu i sledovanost z celého světa a sosy z torrentů a různých downloadů :). I tak přes 5 mil. není vůbec málo (naštěstí Fox potěšil, ale to dále…). Co já bych dal za takovou návštěvnost 😀 a stejně je tom jenom pitomá statistika. Je nám jasné, že se Scylla podaří zkompletovat, Společnost padne a bude konec všeho. Hlavně jde o to, aby to všechno skončilo tak jak má a ne uspěchaně. Musí to být velkolepý, všezodpovídající závěr plný několika zvratů a vůbec zkrátka si přeju pořádný závěr a doufám, že se dočkám, pak uroníme slzu a PB šílenství bude konec, ale my stále budeme vzpomínat na tak skvělý seriál. Možná vám řeknu, že teda pak bych se i podíval na ten spin-off, jestli to nebude totální břečka, tak se aspoň bude na něco “prisonbreakovského” koukat :D.

Fox tedy nás fanoušky potěšil, protože koupil všech 22 epizod, což mě opravdu potěšilo, protože se tedy dočkáme snad důstojného konce. Jinak docela se divím, protože Fox moc v oblibě nemám, např. to, co udělali s Drive… Jinak budou asi rušit Terminátora: The Sarah Connor Chronicles, ale to mi teda moc nevadí, hlavně jsem tedy seriál vůbec nerozkoukal, i když ho na disku mám :).

Někdo si stěžuje i na to, že je PB moc předvídatelný, hlavně pro nás ostřílené fandy a někdy se vám opravdu může zdát, že to je na škodu, ale v tomhle ohledu jsem tolerantní, nelze být stále originální a zkrátka fandové už vědí co od PB čekat. Zaujalo mě několik komentářů na toto téma na PB.cz. Mají pravdu, že ty náhody se hromadí. Ale napětí neklesá a jak už jsem napsal, za každou cenu nelze být originální.

Jsem tedy rád, že seriál dospěje opravdu po slušných 22 epizod do konce (vypadá to i jistě, proto nedodávám slůvko snad, protože se sledovaností to asi lepší nebude). Hlavně, aby teda Fox si to ještě nerozmyslelo…  A ano přiznávám, že bych i tu pátou bral xD. Je to protiřečení, ale zkrátka PB je PB.

Proč se na PB dívám je hlavně zábava a že je to pořád zajímavé. Toť vše k tomuto tématu, snad jsem vylepšil PB reputaci.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x