Jim a jeho tři kámoši si řeknou, že prostě před maturitou musí zasunout ve formě smlouvy… Jenže bez přítelkyň to nebude jednoduché. Jen Kevin má holku, Finch na to půjde přes fikanou lež, Oz začne zpívat ve sboru, kde jsou snadné kořisti a Jim – tomu se líbí české holky!

Chtěl jsem si pustit nějaký horror a vůbec by mě nenapadlo, že zakysnu u Prci, prci, prcičky… Potvrdil jsem si, že i po dvaceti letech je tahle kultovka pořád skvělá, co já se zase nasmál. V době uvedení mi bylo 12 let a věděl jsem, že když jsem při pařbě ve vedlejší místnosti slyšel z obýváku pořád smích, že to taky musím vidět, i když jsem asi na to věk ještě neměl. Teď už si nevzpomenu jestli to vysílala Nova nebo HBO, v té době jsme možná HBO měli. Ještě zaznamenané na VHS jsem si užil několik repríz a pokaždé – hlavně jako puberťáka – mě to hrozně bavilo. Ve škole to byl samozřejmě hit, řada hlášek zlidověla (MCBP; vykuř mi ho, krásko) a hlavně frčel South Park.

American Pie byl první zářez aspoň u mě, co se týče těchto teenage komedií, na jehož vlně se svezla další řada filmů včetně pokračování, které sice neměly takový kouzlo jako jednička, přesto to nebyla ani úplná katastrofa. To se dá hovořit třeba o 18 Year Old Virgin, německé Mädchen, Mädchen taky jistě znáte (o něco lepší kopie), jenže “originál” byl jenom jeden. Pak jsem sice ujížděl spíš na Deuce Bigalow, ale ve své době jsem prostě American Pie hltal. Ačkoliv se zde nechuťárnama nešetří, snímek si i tak zachovává svou uvěřitelnost a neutuchající humor a vcelku normální premisu. Vše okořenili ještě skvěle vybraní herci, kterým už American Pie nikdo neodpáře, přesto se několik z nich vymanilo a jsou úspěšní i v jiné rovině – Jason Biggs (Orange is the New Black), Alyson Hannigan (HIMYM), Sean William Scott (Role Models) a taky tu máme skvělého Eugene Levyho v roli Jimova otce. Dalo by se pokračovat, kdo má rád tento styl humoru a chce se vrátit do puberty třeba i po těch dvaceti letech, myslím, že nemůže udělat chybu. A funguje to i v české kotlině.

Hodnocení: 9/10

American Pie - Nadia
Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x