Oficiální stránka: http://abc.go.com/primetime/lost/
Fan stránky: http://www.lost-tv.com/
http://www.lost-media.com/
http://www.lost.cz/

ČSFD: http://www.csfd.cz/film.php?187968#
IMDb:
http://www.imdb.com/title/tt0411008/

Info:
Název dílu: Lost SO1Ep4/Walkabout – Výprava
podrobné infohttp://lost.cz/epizoda.asp?id=104
Žánr:
Drama/Thriller/Mysteriózní/Dobrodružný
Premiéra: 2004
Délka dílu:
42 minut
Natočeno:
USA
Hrají: Naveen Andrews, Emilie de Ravin, Matthew Fox, Jorge Garcia, Josh Holloway, Daniel Dae Kim, Yoon-jin Kim, Evangeline Lilly, Dominic Monaghan, Terry O’Quinn, Malcolm David Kelley, Maggie Grace, Michelle Rodriguez…

Režie:
Jeffrey Lieber, J.J. Abrams, Damon Lindelof, Stephen Williams, Jack Bender, Kevin Hooks, Greg Yaitanes, Yoshiaki Iwasaki, Marita Grabiak

4 8 15 16 23 42

V noci se ozve štěkot znovunalezeného psa. Z trosek letadla se ozývají zvláštní zvuky, někdo tam je. Z nestvůr se nakonec vyklubou hladoví kanci. Což povede k důležitému rozhodnutí a to k tomu, že je důležité těla pohřbít, napadne to nejdříve Jacka, který se rozhodne těla spálit. Po menší hádce mezi tlouštíkem a Sawyerem se zjistí, že lidem dochází zásoby. Problém. Už v minulém dílu jsem naznačoval, že je postava Johna Locka trochu divná, tak se konečně už v tomto díle dozvíme o něm něco více. Hlavně Sawyer se přesvědčí, že mu to jde velmi dobře s nožem. A jako zkušený lovec nabídne, že se pokusí jednoho z kanců ulovit, ale bude potřebovat pomoc. Uskuteční se další výprava, nyní na hon za potravou. Povede se jim kance nalézt, ale stane se nehoda jednomu z účastníků výpravy a to Michaelovi, který dostane přímý náraz do nohy. Jak už jsem naznačil, tak tento díl se týká hlavně postavy Johna, o kterém se opět něco více dozvíme díky flashbacku. Opravdu zajímavé. Cestou se ještě Kate pokusí zachytit signál, bohužel bez úspěchu. Rose, žena, kterou zachránil Jack stále tvrdí, že její manžel žije a také nechce jíst a pít, Jack se ji snaží trochu uklidnit. Na pláži zatím pokračují práce v přípravě na kremaci těl. Claire se dokonce nabídne, že pronese pár slov k zesnulým. John stále pátrá a nyní sám po kanci a napadne ho ta potvora, která je na ostrově, bohužel se nedozvíme o ní více, protože ji buď John neviděl nebo to nechce prozradit. Ostatní si myslí, že je mrtvý. Avšak John překvapí a vrací se na pláž, společně s kancem. Při kremaci těl se dozvíme, že se i v neštěstí může stát zázrak (neprozradím co se stalo a komu :). A také se Jackovi zjevuje nějaká postava v obleku, přelud? Nebo něco více? To se možná dozvíme již v příštím díle.

Tento díl je už o hodně kvalitnější než ten minulý a ještě seriálu dávám šanci, pořád čekám, že mě překvapí a budu se na něj těšit jako na PB. Líbila se mi scéna s kanci. A také se mi líbil flashback s Johnem. Dále se tu objevuje ona tajemná postava, což je velké napětí. Dále si na konci užijete pořádný ohníček… ehm. A už vůbec jsem nečekal, že John… Dále úsměvná scéna při lovení ryb, které se zúčastní Charlie s Hurleyem. Konečně se už dostavuje zvědavost nad tím, co se bude dít dále. Váhal jsem mezi 7 a 8. Nakonec jsem se rozhodl pro 8, protože chci vylepšit Lostu reputaci a také se srovnáním PB, který dostává samé devítky by to bylo nefér :). A taky se mi to zalíbilo a oproti minulému dílu je to znatelný pokrok.

Hodnocení: 8/10

UPOZORNĚNÍ k recenzím
Ani nvm z jakého důvodu, ale také jsem se tu jako v případě PB snažil psát, co nejdetailnější popis epizod a jedná se tedy o velké spoilování, opět vám zaručuji, že při případných novějších recenzí tohoto seriálu přejdeme na formát, na jaký jste zvyklí.

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x