Vítejte v chatové oblasti v Kersku (Hrabal vycházel hodně ze skutečnosti), podívejme se na neustálý spor dvou mysliveckých jednot ve velice zábavném provedení.

Těžké popisovat příběh tohoto filmu, protože to se musí vidět. Jinak tohle je taky velká klasika a ani to nechápu, ale celkový dojem, zachycení atmosféry, nečekal jsem, že se mi to nakonec bude tolik líbit. Prostě se povedlo a kam se na to hrabou Postřižiny, jedna z nejlepších “hrabalomenzelovek”, samozřejmě ani sexu se to zase nevyhne xD – to by nešlo. Prostě tohle zná každý, já už taky :). Nezapomenutelný hlášky: “Já jsem vám řikal, že to všechno sežeru” xD. Skvělí herci a imho zkrátka nejlepší Hrabalův počin (ne Menzelův), vždycky jsem to sledoval jen tak napůl a teď si konečně vychutnal celý film. Akorát na nic začátek, ten mohl být lepší, ale jinak povedlo se a konec skvělej, akorát mě se*e to žrádlo a to pivo všude, hned je chuť :), lepší dokonce než Vlaky a hlavně tady už možná nějaká ta umělecká hodnota je :D, protože se to líbí všem. Konečně je to oproštěné od těch rádoby hodně přemýšlivých faktů a je to pořádná zábava. Devítka s takovým menším plusem.

HODNOCENÍ: 9/10

slavnosti cover

Wikipedia | ČSFD | IMDb
Slavnosti sněženek | The Snowdrop Festival

Žánr: Komedie
Premiéra: 1983
Délka filmu: 1 hodina, 23 minut
Natočeno: Československo
Hrají: Rudolf Hrušínský st. i ml., Jaromír Hanzlík, Petr Čepek, Josef Somr, Miroslav Štibich, Petr Brukner, Eugen Jegorov, Jiří Krejčík …
Scénář: Bohumil Hrabal, Jiří Menzel
Režie: Jiří Menzel

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x