Krátké, akční, hratelné a to je God of War: Ghost of Sparta. Kratos tentokrát na mě zapůsobil z druhého původně exkluzivního titulu pro PSP zatím ze všech dílů nejlépe (ještě mě čeká třetí díl a ten nejnovější), konečně jsem si užíval to rozsévání Kratovi zlosti a jeho neúnavnou honbu za svržením všech těch nadutých bohů z Olympu. Ačkoliv to tentokrát odnese jen pár “nevýrazných kolodějů” jako je Midas nebo Thanatos. Nicméně ústředním motivem pro Kratovo zvednutí z trůnu boha války je vize z minulosti, za kterou se skrývá honba za svým ztraceným a údajně mrtvým bratrem Deimosem.

Jinak vás čeká přesně taková jízda, na kterou jste z této série zvyklí. Možná tu nesálá na každém kroku ikonická epičnost z majestátního prostředí a kolosálních bossů, ale někdy méně je skutečně více. Ghost of Sparta se zbavilo většího počtu zdržujících hádanek, co vás někdy zbytečně vytrhávají ze zažitého tempa. Což tentokrát i já kvituji, takové hádanky přece patří Laře a ne Kratovi. To neznamená, že byste se občas nezasekli s nějakým jednoduchým a většinou environmentálním puzzlem, ale tentokrát je to jednoduše více akční. Jo a konečně můžete pořádně využít nasyslené červené orby!

Platí to samé jako u Chains of Olympus, za Ghost of Sparta opět stojí Ready at Dawn a jedná se příběhově o mezičlánek mezi GoW 1 a GoW 2. Takový malý výlet do Atlantidy, který nedopadne dobře. Co se týče nějakých novinek, tak v tom nemám takový přehled už kvůli tomu, že jsem hrál nedávno mladší Ascension. No, čeká vás hojné využití přitahovacích háků s divokými skokanci a chválím i úpravu komb, které jsou tentokrát mnohem snesitelnější díky jednodušší kombinace tlačítek, neváhal jsem hojně využívat třeba ohnivý upgrade Blades of Chaos… Nádherně to odsýpalo a já se bavil a byl rád, že jsem konečně přišel Kratovi po těch několika odehraných dílech skutečně na chuť, že bych býval rád pokračoval po dohrání a za to si zaslouží Ghost of Sparta odpovídající hodnocení a mé doporučení.

HODNOCENÍ

8/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x