Právě se koná jeden z večírků, kde jsou jako hlavní hvězdy večera senátor a jeho manželka. Záhadný muž manželku senátora Sáru vyruší, že má telefon. Od této doby už Sáru nikdo neviděl. Senátor Jeffrey Collins je v rozpacích a absolutně nechápe, proč. Na vyšetřování je povolán agent FBI Graham Kelton, který má také své kostlivce ve skříni. Nebude pouze jediný šťoural, o případ má zájem i novinářka Judy Nash. Postupně ale vychází na povrch další a další zajímavé informace, nic není takové, jak se zdá.

Jak jsem slíbil, tak jsem udělal a ještě jsem si neodpustil dneska sepsat recenzi, achjo zase se nevyspím :(. Nevadí, na Primě se teď vyskytují zajímavé seriálové věci, Spiknutí|Vanished je jedna z nich. Máme tu i Blade, o kterém jsem se zmiňoval, ale nevyšel mi na to čas a mám to smazaný, takže smůla, stejně to nemělo moc dobré hodnocení, ale o tom mluvit nechci. První díl u mě vyvolal celkem slušný dojem. Hlavně je to to, že mi připadá, že si na nic seriál nehraje, jen se chce pokusit zaujmout nějakými lepšími efekty. Efekty jsou slušné a práce kamery se mi také líbí. Ale srovnání s 24kou tu zatím moc nevidím jako trefné. Líbí se mi i dabing, nj – když neznám originál :D. Ze začátku možná nic moc, ale poté ani nebudete vědět jak, ale zakousnete se do toho a bude vás to bavit. Jsem hodně zvědavý, jak se to dál vyvine, protože je to dosti zamotané. Musím se na to také dívat z jiného pohledu (něco jako u Bones), ale není to problém. Škoda pouhé jedné sezóny, třeba se někdy dočkáme pokračování. Hlavně jsem zvědav jestli u seriálu najdu potenciál, že na to má. Prostě FOX 😀 – něco jako u Drive :-/. Jinak líbí se mi, jak nám to nasazuje otázky – Marcyin snoubenec je divnej, Sára má dítě, proč je vůbec unesená… Bude vás toho zajímat hodně, snad na většinu otázek dostaneme odpověď. Ten konec by mě donutil dokonce i stáhnout díl z internetu, ale na ten další díl si rozhodně počkám v televizi :), alespoň se taky na tu bednu někdy kouknu. Je to zajímavé a dávám hezkou osmičku, což je hodně dobrý na začátek. Zatím je to pro mě dobrý seriál, který stojí za zkoušku, uvidíme dál, neurazí… A sry, že nejsou screenshoty, ale sleduju na TV :P.

INFO

Oficiální stránka: http://www.fox.com/vanished/
Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/24_(TV_series)
ČSFD: http://www.csfd.cz/film/224296-spiknuti-vanished/
IMDb: http://imdb.com/title/tt0499591/

Název dílu: Vanished S1Ep1/Pilot
Žánr: Thriller/Drama
Premiéra: 2006
Délka dílu: 60 minut
Natočeno: USA
Hrají: John Allen Nelson, Joanne Kelly, Margarita Levieva, John Patrick Amedori, Ming-Na, Rebecca Gayheart, Penelope Ann Miller, Gale Harold…
Režie: Mimi Leder, Helen Shaver, Dwight H. Little, Bryan Spicer…

HODNOCENÍ EPIZODY: 8/10

Sdílej:
0
Rádi bychom slyšeli váš názor, prosím komentujte.x